Рокля без ръкави – вижте как да я носите, за да изглеждате зашеметяващо!

Дълги рокли: правила за избор с какво да носитe

Лятото наближава – време е роклята без ръкави да се появи в гардероба ви! Макси рокли с флорални мотиви , дантелени коктейлни рокли или рокли с А-силует, идеални за работа – всички те могат да бъдат без ръкави. На кого обаче е подходяща рокля без ръкави и на кого не? Вижте тези 6 модни съвета и стайлинг.

 

Рокля без ръкави за работа в офиса

Обикновено има дрескод при работа в офис. Това не винаги е официален стил, но основните принципи на бизнес savoir vivre диктуват жената да покрива коленете и раменете си. Дори през лятото! И така, трябва ли напълно да се откажете от роклята без ръкави в офиса? Не винаги – просто изберете правилното яке за него!

 

Друг начин да носите рокля без ръкави в офиса е да облечете отдолу риза, блуза с ръкави в неутрален цвят или модерна едноцветна водолазка.

 

Можете обаче да придобиете делова визия, като облечете рокля без ръкави с интересна стояща яка и я съчетаете със сако на цветя. Можете ли да свалите сакото си на работа? Да, ако сте сами в стаята и не сте на официална среща. Можете да закачите якето на облегалката на стола зад вас и да го поставите на раменете си, ако е необходимо. За този стайлинг носете обувки с ток не по-висок от 8 см (бежовите обувки са най-подходящи). За да добавите женственост към роклята с яка, поставете къси обеци.

 

За фирмена среща след работно време, където цари малко по-свободна атмосфера, ще свърши работа черна рокля с дебели презрамки.

 

Дълга рокля с дебели презрамки

Този сезон, както и предишни години, ще преобладават макси роклите в бохо стил . Ако обичате щампите, заложете на цветята! Бохо стилът се характеризира със свободни кройки, деликатни материи, които красиво оживяват движението на тялото.

 

Хит ще бъде и дълга рокля с дебели презрамки и талия. Такива рокли перфектно ще подчертаят вашата фигура. Плисетата, които могат да се появят на полата на роклята, също се завръщат в полза.

 

Рокля без ръкави е добро решение за горещото лято, което ни очаква този сезон. Той ще бъде идеален като решение за ежедневието, след работно време. За макси рокля с дебели презрамки можете да носите дънково яке или кожено яке. За дългите кройки е добре да изберете малко по-къс и светъл топ, който да подчертава талията и да облекчава фигурата.

 

Лятна рокля с презрамки. какъв сутиен?

Жените много често се чудят какъв сутиен за рокля с тънки презрамки ще бъде най-добрият. Много зависи от формата на презрамките. Ако имате дебели презрамки, всъщност можете да носите всеки сутиен, чиито презрамки ще се скрият под презрамките, например ако е черна рокля с дебели презрамки, сложете черен сутиен със стандартни презрамки.

 

А какъв сутиен ще пасне най-добре на рокля с тънки презрамки? С макарони или рокли, вързани на шията, сутиен балконет със свалящи се тиранти ще работи най-добре. Сутиенът, който държи бюста, трябва да е по-изграден и да има по-широка лента около периметъра. Силиконовите гарнитури също помагат за задържане на бельото. Избягвайте сутиените със силиконови презрамки – изглеждат доста евтини. Ако имате голям бюст, можете да инвестирате в по-добра опора, т.е. корсет или половин корсет. Такова бельо ще остане добре под рокля с презрамки.

 

В небрежните стилизации можете дори да позволите презрамките на сутиена да се виждат. Следвайте едно от 2-те правила: от една страна, това може да е сутиен с много деликатни, тънки презрамки, които няма да се набиват на очи, от друга страна, бельото ви може да бъде елемент от стайлинга и умишлено да стърчи изпод презрамките рокля. Какъв сутиен да изберете в този случай? Изберете дантелено, декоративно бельо!

 

Булчинска рокля без ръкави

Коктейлните рокли , които са най-подходящи за ситуации като сватбени приеми или вечерни събития, най-често имат отворено рамене. Рокли в кройка принцеса, с изпъкнала долна част, подчертана талия или свободни, завързани на врата, във формата на буква „А“, с пола във формата на лале, каре рокли – всяка от тях може да е с открити рамене. Голите рамене не пречат на вечерните танцови партита. Когато се чувствате уверени в кожата си и не искате да криете ръцете си – не е нужно!

 

Ако се чувствате неудобно по време на официалната част на церемонията (например в църква по време на сватба), можете да покриете раменете си със сако или шал от благородна материя. Не забравяйте, че по време на събития като сватба си струва да заложите на рокли от по-плътни материали: сатен, тафта или креп.

 

Рокля с покрити рамене

Остава да се реши още един въпрос: кога е подходящо и кога не е редно да разкриваме рамене? Някога се казваше, че жените на определена възраст вече не са предназначени да носят блузи или рокли без ръкави. Не се придържайте обаче към тези конвенции. Всичко зависи от вашето благосъстояние. Ако не искате да разголите ръцете си напълно, можете да разкриете само част от ръцете си. Изключително модерни са роклите с кармен деколте, т.е. испански ръкави. Такива рокли се препоръчват предимно на дами, които искат да прикрият бицепсите си, да разкрият ръцете си и в същото време да издължат фигурата си.

 

Друг начин да разголите раменете си е т.нар студени ръкави на раменете, т.е. ръкави с изрезки. Такава рокля също има тънка презрамка по-близо до ключицата и „испански“ ръкави, спуснати до средата на ръката. Такова деколте ще бъде идеално за хора, които не са непременно доволни от ръцете си, но искат да се чувстват женствени и чувствени.